Jump to content

Az Atlantic elektromos fűtési megoldásai,  a széles kínálatnak köszönheteőn minden helyzetben és helyiségben megfelelő megoldást biztosítanak fűtési igényeihez. Nézze meg összehasonlító táblázatunkat és ismerje meg fűtőtest típusainkat, intelligens technológiáinkat.

Fűtőtest típusok

Konvektorok

A konvekciós technológiával működő elektromos fűtőtestek a levegőt alulról beszívják (természetes úton, ventillátor nélkül), majd felmelegítés után felül távozik a már felmelegített levegő. A cirkulációs technológiának köszönhetően sugárban biztosítják a meleg levegőt. Konvektoraink: F117P, F117D, Altis, Altis Eco+boost, F18Plinth

 

 

Fűtőpanelek

Fűtőpaneljeink a konvekt technológia mellett fűtőpanellel is rendelkeznek, a fűtőpanel felmelegedése miatt a levegőt a nem csak a fűtőtest tetején, hanem a fűtőtest elé is kibocsátják, így biztosítva komfortosabb melegérzetet, mint az elektromos konvektorok. Elektromos fűtőpaneljeink: Solius Ecodomo, Tatou Smart Pilot IO

 

Radiátorok

Elektromos radiátoraink öntöttvas és aluminium felülettel rendelkeznek, melynek köszönhetően egyenletes hőelosztást biztosít és a meleget kellemesen sugározza. Egyes radiátor típusaink fűtőfilm réteget is tartalmaznak a még nagyobb komfort érdekében. Elektromos radiátoraink: Nirvana, Shangai Ecodomo, Oniris, Galapagos, Maradja Smart Pilot IO, Alipsis

 

 

 

Termékek összehasonlítása

nagyítás

   Elektromos konvetkorok Elektromos fűtőpanelek Elektromos radiátorok
F117 P F117 D Altis Altis Eco + boost F18 P Solius Eco Domo Tatou Smart Pilot IO Nirvana Shangai Eco Domo Oniris Galapagos Maradja Smart Pilot IO Alipsis

Termosztát

             
Mechanikus                          
Elektromos  x  x  x      x  x    x        
Digitális        x  x      x    x  x  x  x

Megjelenés

             
Klasszikus  x  x      x  x  x            
Modern      x  x        x  x  x  x  x  x

 Intelligens funkciók

             
Ablaknyitás érzékelő            x  x  x  x  x  x  x  x
Jelenlét érzékelő        x    x  x    x  x      
Ecodomo            x      x        
Boost       x          x  x  x    
Cozytouch              x          x  
Sweetcontrol                          x
HD 2in1      x  x                  
Életritmushoz igazodó vezérlés                    x    x  

Kényelmi funkciók

             
Villásdugó  x  x  x  x  x                
Hőtárolás                x x x  x  x  x
Falbontás nélkül beszerelhető  x  x  x  x  x x  x  x  x  x  x  x  x
Csendes működés  x  x  x x  x  x x  x  x  x  x  x  x
Megnövelt hőleadó felület            x  x  x  x  x  x  x  x
Pormentes fűtés  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x
Görgős láb (opcionális)  x  x  x  x  x  x x  x  x  x  x  x  x
Nagy belmagasságú helyiségekbe javasoljuk            x  x  x  x  x x  x  x
Időzítő      x                    
Programozható termosztát       x       x          
ECO program, Fagyvédelem, komfort program  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x

Biztonság

             
Lekerekített szélek   x  x         x              
Fröccsenő víz elleni védelem  x  x  x  x  x  x  x  x x  x  x  x  x
IP24 (áramütés) elleni védelem x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x
Túlmelegedés elleni védelem  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x
Eldőlés kapcsoló  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x x  x  x
Gyerekzár  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x

Garancia

2 év  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x  x
További 3 év*  x  x  x x x  x  x  x  x  x  x  x  x

Intelligens funkciók

 • Jelenlét érzékelő: A beépített érzékelőnek köszönhetően a fűtőtest érzékeli, ha Ön nem tartózkodik a szobában és folyamatosan csökkenti a hőmérsékletet. Elektomos konvetoraink közül az Altis Eco+boost modellünk tartalmaz jelenlét érzékelőt. Elektromos fűtőpaneljeink mindegyike: Solius Ecodomo és Tatou Smart Pilot IO modellünk is tartalmazza, elektromos radiátoraink közül Shangai Ecodomo, Oniris, Alipsis (Sweetcontrol) modelljeink tartalmaznak jelenlét érzékelő technológiát.
 • Szellőztetés (ablaknyitás) érzékelő: Szellőztetés esetén azonnal csökkenti a hőmérsékletet, így nem kell szellőztetéskor kikapcsolni a fűtést. A hőmérsékletet automatikusan visszaállítják, ha már nem érzékelnek szellőztetést. A szellőztetés érzékelő az alábbi elektromos fűtőpaneljeinknél található meg: Solius Ecodomo, Tatou Smart Pilot IO. A szellőztetés érzékelő az alábbi elektromos radiátoroknál található meg: Nirvana, Shangai Ecodomo, Oniris, Galapagos, Maradja Smart Pilot IO, Alipsis
 • Boost technológia: Gyors felfűtést tesz lehetővé. Jelenlét érzékelővel kombinálva a csökkentett hőmérsékletet gyorsan visszaemeli a fűtőtest, ha visszatér a helyiségbe. Szellőztetés érzékelő esetén szintén gyors felfűtést teszi lehetővé, ha a szellőztetést már nem érzékeli a fűtőtest. Boost technológiánk az Altis Eco+boost elektromos konvektornál érhető el. Elektromos radiátoraink közül a Shangai Ecodomo, Oniris, Galapagos, Maradja Smart Pilot iO és Alipsis modelljeink rendelkeznek boost technológiával. Elektromos törölközőszárító megoldásaink közül az RSS Doris Ventilo és RSS Doris Mixte Ventilo modellek rendelkeznek gyors felfűtéssel.
 • HD 2in1 felület: Az angol "Homogenous heat diffusion and slim Design" rödivítéséből származik. A fűtőtest borítása egyenletesebben melegszik fel, mint a hagyományos elektromos fűtőtestek esetében. Mindemellett pedig vékonyított, modern francia designnal rendelkezik. Altis és Altis Eco+boost konvektorunk rendelkezik HD 2in1 technológiával.
 • Ecodomo technológia: Az Ecodomo technológia magasabb energiamegtakarítást tesz lehetővé, a szellőztetés érzékelőnek, jelenlét érzékelőnek és az aluminium fűtőbetétnek köszönhetően akár -30%-os energiamegtakarítást érhet el. Az Ecodomo technológia megtalálható Solius Ecodomo és Shangai Ecodomo modellünkben is.
 • Cozytouch: Mobil és tablet alkalmazás segítségével is vezérelheti a fűtőtest, valamint naplózhatja annak működését. A Cozytouch technológia megtalálható Tatou Smart Pilot IO, Oniris és Maradja Smart Pilot IO modellünkben.
 • Sweetcontrol: Az  Alipsis modellünk olyan új technológiás jelenlét érzékelő rendszerrel rendelkezik, melynek köszönhetően jelentős energiamegtakarítás érhető el. (Opcionális Alipsis modelljeinkhez)
 • Életritmushoz igazodó vezérlés: Az öntanuló, életritmushoz igazodó vezérlés olyan intelligens vezérlést tesz lehetővé, melynek köszönhetően a vezérlés érzékeli, hogy mikor tartózkodik otthon és ezt megjegyzi, így jelentős energiamegtakarítást érhet el. Vezérlésünk megtalálható Oniris és Maradja Smart Pilot IO modellünkben is.

 

Vezérlések

 • Mechanikus termosztát: mechanikusan állítható termosztát, mely a hagyományos szabályzó megoldásnak felel meg.
 • Elektronikus termosztát: a mechanikus termosztátnál jobb érzékelési lehetőséggel (< 0,5°C), ez által jobb hatásfokkal rendelkezik. Az elektronikus termosztátokkal nagyobb energiamegtakarítás érhető el.  Elektromos termosztáttal rendelkező konvektorok:  F117P, F117D, Altis. Elektromos termosztáttal rendelkező fűtőpanelek: Solious Ecodomo, Tatou Smart Pilot IO.
 • Digitális termosztát: digitális termosztátjaink a legjobb hatásfokkal rendelkeznek. Érzékenységük < 0,1°C, így már 0,1°C-os különbségnél is bekapcsol a fűtési mechanizmus, ez által kevesebb fűtés szükséges a visszamelegítéshez, így digitális termosztátjainkkal jelentős energiamegtakarítást érhet el. Digitális termosztáttal rendelkező elektromos konvektorok: Altis Eco+boost, F18 Plinth. Digitális termosztáttal rendelkező radiátoraink: Nirvana, Shangai Ecodomo, Oniris, Galapagos, Maradja Smart Pilot IO, Alipsis