Jump to content

A babaszoba egészsséges levegője

2015. október 17.

A csecsemők kevésbé fejlett immunrendszere különösen érzékeny a környezeti hatásokkal szemben. Hogyan készítsünk szobájukba egészséges és biztonságos környezet, tudva, hogy ott fogják tölteni idejük közel 90% -át? Kövesse tanácsainkat!

A fejlett országokban ma minden 5. gyermek szenved valamilyen, a levegő minőségével összefüggő betegségben, például asztmában, allergiában, atópiás dermatitiszben vagy más krónikus betegségben. Mivel a gyermekek és főleg a csecsemők immunrendszere a felnőttekénél sokkal sérülékenyebb, ezért fontos odafigyelnünk a beltéri levegő minőségére, különösen pedig az abban felhalmozódó szennyezőanyagokra.

 Vigyázzon a festékekkel!

A falak festésére használt anyagok, festékek, oldószerek, valamint a bútorok festésére használt lakkok, a műanyagokban használt vegyületek mind folyamatosan párolognak, miközben a gyerekek bent játszanak vagy alszanak. Ezért minden alkalommal fontos, hogy megvizsgáljuk azt, hogy milyen vegyületeket használunk egy-egy felújítás, bútorápolás során, hisz az a kicsiknél akár allergiás reakciókat vagy más betegségeket is kiválthat hosszabb távon.

Kerülje a poratkákat és allergéneket!

 A porban, tollban élősködő atkák, valamint a nedvesség és a penész allergiát, asztmát, egyéb betegségeket okozhatnak. Fontos, hogy ne engedjük, hogy az atkák és a nedvesség felhalmozódjon a puha játékokban, szövetekben, ágyneműben, szőnyegekben.

Válasszon olyan fűtési megoldást, amely csökkenti a por cirkulációját a levegőben az által, hogy csökkenti a por lerakódását a fűtőtesteken.

Ne felejtsen szellőztetni!

A levegőben felhalmozódott káros anyagokat a legkönnyebben szellőztetéssel semlegesítheti. Napi kétszer 10 perc szellőztetéssel már sokat tehet gyermeke egészségéért.

Állítsa a fűtést megfelelő hőmérsékletre!

Az ideális hőmérséklet 17C° a lakásban és 19C° a nappaliban. A túl magas hőmérséklet segíti az atkák terjedését, valamint kiszáríthatja a levegőt. Vigyázzon, mert a nagyon száraz levegő számos léguti probléma okozója lehet a babáknál. Cserélje le a régi radiátorokat, olyan új generációs radiátorokra, melyek az egyenletes sugárzó hőnek és az intelligens termosztátnak köszönhetően mindig ideális körülményeket teremtenek a gyermekek számára .

Válasszon biztonságos fűtési megoldást!

A levegő minőség mellett pedig érdemes azt is megfontolni, hogy az Atlantic radiátorok falra szerelve stabil megoládást biztosítanak a gyermekszobában, IP24 és fröccsenő víz ellen védettek és az F117D típusok pedig lekerekített puha műanyag széleiknek köszönhetően megóvják a kicsiket a sérülésektől még a hevesebb játék közben is.

Ajánltott Atlantic termékek: